Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Сьогодні почали свій непростий шлях в 10 видів змагань справжні лицарі легкої атлетики. Серед них і наш супербагатоборець срібний призер цьогорічного Чемпіонату світу в приміщенні Олексій Касьянов.  В першому виді він виступає досить вдало: 100 метрів, і кращий результат сезону – 10,78 (при особистому 10,50, який був встановлений ще в 2011 році). З таким показником Олексій включається в боротьбу з сьомої проміжної позиції.

В наступному виді – стрибках у довжину наш багатоборець закріплює за собою 7 місце. 7 метрів і 54 сантиметри – саме до такої позначки вдалось долетіти Олексію в своїй першій і єдиній вдалій спробі. Зазначимо, що кращий результат Олексія в цьому сезоні тут становить 7 метрів 72 сантиметри, які він настрибав на Чемпіонаті України в Луцьку.

Останній вид ранкової програми багатоборства – штовхання ядра Касьянов завершує на 12 місці, однак в сумарному рейтингу це не завадило Олексію  піднятися навіть на одну позицію вище. Тут спортсмен також виконав лише одну вдалу спробу, відправивши ядро на позначку 14 метрів 15 сантиметри, а це на один сантиметр менше кращого результату сезону, який Олексій показав на Чемпіонаті Європи в Амстердамі.

Таким чином, після ранкової програми першого дня 10-борства Олексій Касьянов закриває шістку лідерів із сумою в 2614 балів .


Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Євген Виноградов в кваліфікації з метання молота потішив вболівальників трьома вдалими спробами, в найкращій з яких молот полетів на 73 метри 95 сантиметрів. В кваліфікаційній групі А, в якій виступав Євген, він перебував на високій 3-й позиції. Але після закінчення кваліфікації в групі Б, наш молотобоєць пересувається вже на 11-ту позицію та все ж прямує до фіналу, який відбудеться у вечірній програмі 19 серпня. Це буде дебютний виступ Євгена у фіналі Олімпійських Ігор. В цьому сезоні Виноградов вже метав молот на позначку 77,15, а його особистий рекорд становить 80,58, тож запас для покращення результату чималий.

виноградов


В першому колі змагань з бігу на 800 метрів, найбільш непередбачуваної дистанції,  змагалися 3 українки.

Ользі Ляховій не вдалось показати свої кращі секунди (в цьому сезоні спортсменка вже бігала за 2:00.32). З результатом 2:03.02 Ольга, на жаль, вибуває з боротьби.

Тріумфаторка цьогорічного Чемпіонату Європи Наталія Прищепа подолала дистанцію за 1:59.80. По дистанції Наталя трималась всередині групи, а на останній прямій перемістилась на 3 позицію. Такий результат дозволив спортсменці з легкістю відібратися в наступну стадію змагань за часом.

Досвідчена Наталія Лупу чудово провела свій біг, однак на останній прямій опинилась затисненою суперницями. Наталці нічого не залишалось робити, як ризикувати, набігаючи по внутрішньому радіусу і не маючи простору для маневру. На щастя, Лупу фінішує другою з часом 1:59.91 і напряму проходить до півфіналів.

Вболівати за двох Наталок у півфіналах будемо у вечірній програмі 18 серпня. Не проспи, буде надзвичайно цікава боротьба!

дівчата 800
ЖА / Наталія Ручківська