Прикрощі та радощі для українців та рекордне ядро

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

П’ятиборство

Двох прикрих втрат зазнала наша збірна у сьогоднішній день змагань. Олексій Касьянов, який йшов п’ятим за підсумками першого дня багатоборства, вимушений був попрощатися з бірмінгемською доріжкою на старті другого дня. Причиною тому став спазм м’язів задньої поверхні стегна, який він відчув на бар’єрній 60-метрівці. Таким чином, змагання для дворазового срібного призера ЧС 2012 і 2016 років, на жаль, закінчилися.

Трійка лідерів же перед останнім видом – 1000-метрівкою, яка відбудеться у вечірній програмі, лишилася незмінною: Кевін Майер (Франція, 5471), Деміан Ворнер (Канада, 5437), Кай Казімрек (Німеччина, 5388).

Потрійний стрибок

Цілком очікувано перемогу тут здобула венесуелка Юлімар Рохас. У статусі чемпіонки світу на повітрі, вона ще й захистила свій титул у приміщенні 2016-го року. Та підтвердила звання ІААФ “зірка, що сходить” (хоча, здається, вона вже давно зійшла:).

Тим не менш, у секторі було неймовірно цікаво. Адже ямайчанка Кімберлі Вільямс від старту заявила про серйозність своїх намірів і аж до 5 спроби утримувала лідерство з ну дуже солідними стрибками. При цьому 30-річна спортсменка ще й двічі по ходу змагань примудрилася оновити особистий рекорд. Та під кінець Рохас розставила усі крапки над “і”: 14,63 і найкращий результат сезону у світі. У Вільямс друге місце і 14,48. А бронза і особистий рекорд за іспанкою Анною Пелетейро – 14,40.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Штовхання ядра

Справжньою окрасою ранкової програми, як це не дивно, стали події у чоловічому секторі зі штовхання ядра. Беззаперечним лідером тут був новозеландський чемпіон світу-2017 Томас Велш: двічі він відправив ядро на позначку 22.13 і цього з лихвою вистачало аби випереджати найближчих переслідувачів більш ніж на півметра. Тим часом, свої розбірки велись за 2-3 позицію. Врешті, у 4-й спробі німець Давид Шторль та чех Томаш Станек синхронно штовхнули снаряд на 21,44 і забрали срібло і бронзу відповідно (місця розподілилися за другим кращим результатом). А от Велша його результат не задовольнив і в останній спробі він вирішив трохи підкоригувати переможні цифри: 22,31 – це рекорд чемпіонатів та захист титулу чемпіона світу у приміщенні.

4 по 400

Ще одна прикра історія. Сталася вона з одним з членів естафетної команди 4 по 400 Євгеном Гуцолом. Через затримку у видачі британської візи Женя не зміг вилетіти до Великої Британії і вимушений спостерігати за ЧС з дому. В результаті, естафетна команда приїхала на ЧС дарма, сьогодні забіги 4 по 400 відбулися без наших хлопців.

Натомість потішили тут дівчата! Наша жіноча естафета 4 по 400 у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Ярощук-Рижикової та Анастасії Бризгіної напряму проходять до фіналу, фінішувавши у своєму забігу другими з найкращим результатом сезону. 3:32,06! Анастасія Бризгіна, отримавши паличку третьою, вирвала на фініші одну соту у суперниці з Польщі. Таким чином, дівчата з третім результатом у фіналі. А він завтра! Будемо міцно уболівати!

800 метрів

Ольга Ляхова не змогла пробитися до фіналу. Жорстка формула виходу дозволяла напряму вийти лише переможниці забігу, а Оля потрапила за іронією долі до найсильнішого за складом. Тож сподіватися залишалося на добір за часом. Але бодай наблизитися до свого кращого показника сезону Ляхова, на жаль, не змогла – 2:03,81 на противагу 2:01,08 кілька тижнів тому в Сопоті.

Зазначимо, що і тут мали місце дискваліфікації – бронзова призерка ЧС-2016 та Олімпіських Ігор в Ріо Маргарет Вамбуї зазнала санкцій, хоч і фінішувала другою з шансами на вихід до фіналу, який відбудеться у заключний день.

Також відбулися сьогодні перші кола змагань на 60 і 1500 у чоловіків. Там без особливих несподіванок. Тож чекаємо, що буде далі. А поки помилуйтеся моментом: лідер сезону Крістіан Коулман, найстарший учасник ЧС Кім Коллінз (41 рік) та наймолодший Якоб ель Аїда (16 років)  долають 60 метрів.

[efb_likebox fanpage_url=”gathleticsua” fb_appid=”1130755580316176″ box_width=”340″ box_height=”130″ locale=”uk_UA” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn”]

Фото IAAF.