Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перший день фінальних змагань став для України більш ніж успішним – дві медалі (золото та срібло) і національний рекорд! А ще виходи до наступної стадії змагань та новий досвід!

Метання диска, чоловіки

Кваліфікація чоловічого метання диска потішила виходом у фінал нашого Микити Нестеренка – 63,34 (найкращий результат сезону і 6 місце за підсумками двох груп).

“SB у кваліфікації говорить про велику фортуну, бо перші спроби були не дуже сильні. В останній спробі нервуєш не лише через те, що вдало метнути, а й щоб залишитися в секторі. Сподіваюсь, у фіналі буде ще краще!” – розповів спортсмен.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

400 з/б, жінки

Марія Миколенко на 400-метрівці з бар’єрами впевнено впоралася із завданням: фінішувала другою у своєму забігу і вийшла до півфінальної стадії змагань – 56,39.

“Це мої перші змагання такого рівня, я надзвичайно щаслива, атмосфера просто чудова. Не розуміла, як раніше інші спортсмени говорили, що атмосфера на змаганнях заряджає. Коли відчула це на власній шкірі, то зрозуміла, що це дійсно так і додає сил!
Сам біг мені сподобався, перша частина пройшла непомітно, були сили додавати. Для кваліфікації це дуже добре, відчула доріжку, бар’єри. Все дуже добре, задоволена!
Ще поговоримо з тренером, які були помилки, постараємося їх виправити! Це майже мій особистий рекорд, буду намагатися бігти швидше у півфіналі”

Там до Марії приєднаються Анна Рижикова та Вікторія Ткачук, які починають змагання з цієї стадії.

400 метрів, чоловіки

Українські хлопці показали результати близькі до особистих в кваліфікації на 400 метрівці, проте лише Віталію Бутриму вдалось пройти до наступного кола. Коментарі та враження атлетів за посиланням.

Штовхання ядра, жінки

На жаль, не у всіх видах українці показали результати, які б дозволили продовжити виступи на ЧЄ в Берліні. Таким видом стало жіноче ядро, де в кваліфікації змагались одразу двоє українок. Лідер збірної Ольга Голодна в єдиній успішній другій спробі показала 16,69 метрів, що дозволило посісти 16-ту позицію. Ольга прокоментувала свій виступ наступним чином:

«Була дуже впевненою перед змаганнями, можливо такою впевненою у виході в фінал я ще не була на жодних міжнародних змаганнях, і думаю, що саме ця впевненість і зіграла проти мене. Адже змагання чудові, стадіон та підтримка на дуже високому рівні»

Вікторія Клочко з кожною спробою додавала в результаті, але її 16,27 метрів в третій спробі вистачило лише на 18 підсумкову позицію.

800 метрів, жінки

Впевнено і спокійно – так виглядали наші дівчата у кваліфікаційному раунді 800-метрівки чемпіоанату Європи. Ольга Ляхова та Наталя Прищепа здобули перемоги у своїх забігах! Детальніше тут.

Спортивна ходьба, 50 км

Впевнені, що про золото Мар’яна Закальницького та срібло з національним рекордом Аліни Цвілій знають усі. А от коментарі наших скороходів варто почитати: слова дівчат і враження хлопців.

Стрибки з жердиною, жінки

Кваліфікація у жіночих стрибках з жердиною. Марина Килипко впевнено подолала висоти 4,20-4,35-4,45 і цього виявилося більш ніж достатньо для виходу у фінальну стадію!

Слова Марини: «Я вважаю, що кожні змагання, це те саме тренування. Я вважаю, що треба змагатися. Доріжка сподобалася, «бігуча» доріжка, можна показувати результати. Сьогодні почувалася добре, все сподобалося! Дай Бог через день у фіналі буду почувати себе ще краще ніж сьогодні!”

400 метрів з бар’єрами, чоловіки

Денис Нечипоренко у півфіналі 400-метрівки з бар’єрами продемонстрував майстерний біг по не зовсім зручній першій доріжці і результат близький до свого найкращого результату сезону – 50,27. Читайте коментар Дениса. 

10000 метрів, чоловіки

Фінал чоловічої десятки приніс Василю Ковалю та Дмитру Сіруку новий досвід. Вони фінішували всередині підсумкового протоколу і також поділились своїми враженнями, думками та переживаннями.

Метання молота, чоловіки

Гліб Піскунов не втомлюється показувати результати найвищого рівня, чим в свої 19 років змушує говорити про себе все більше і більше74,62 та 7 місце в фіналі головної континентальної першості!