Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Володимир Киц в першому кваліфікаційному забігу на 1500 метрів задовольнився лише дев’ятим місцем з часом дуже далеким від оптимального – 3:52,77. Цікаво, що по дистанції Володимир здійснив спробу розігнати забіг, вийшов вперед і деякий час навіть тримав солідний відрив від суперників, але фініш в українського середньовика відверто не вдався. В мікст-зоні ж вийшла дуже змістовна розмова, з самоаналізом та планами на майбутнє.

Які враження від виступу?

«Чесно кажучи, налаштовувався на швидкий біг, бо зазвичай перший забіг швидше пробігає і можна добратися по часу, а на фініші нічого не міг зробити в тій компанії. Старався до кінця, але.. не вистачило швидкості».

Коли ти вийшов вперед, що це було? Спроба розігнати забіг?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Так, щоб не товктися там всередині дистанції, не битися, не бігти по другій доріжці. Яка різниця, де бігти. Вітру не було, тож можна було бігти і першим, намагатися трішки протягнути, трішки розігнати».

Як ти вважаєш головна причина відверто повільних секунд: довгий сезон, висока температура?

«Ну забіг так склався. Порівняно з тими хлопцями, які мають особистий 3.30 – 3.31 за будь-якого розкладу ти не зможеш в них виграти, тому що  запас швидкості менший. Думаю, якщо все буде добре, то на наступному чемпіонаті Європи буду виступати вже на більш довгих дистанціях – 5000 метрів. Вже давно мене всі відмовляють від моїх 1500 метрів, але хочеться добити міжнародника, півсекунди не вистачає, ну але на сьогоднішній день маємо те, що маємо.. »

То ти відчуваєш, що все ж таки краще виступати на більш довгих дистанціях?

«Схиляюсь більше до того, тому що вже й вік такий… 31 рік. Є хлопці молодші, швидкісніші. Для того, щоб бігти 1500 метрів треба стартувати і 800 метрів, і 400 метрів для швидкості, а в мене в цьому сезоні тільки була “півторашка”, одна трійка і все.

По організації скажу, що вона дуже чудова, все продумано. Я в Німеччині люблю такі старти і комерційні старти в Дессау. Я виконав тут норматив у Німеччині. Атмосфера дуже хороша. Шкода, що не зміг повністю реалізуватися, але зробив те, що міг».

І на кого ж ти полишиш свої 1500, адже на сьогодні ти є лідером в Україні?

«Є хлопці молоді, перспективніші. От я на чемпіонаті України був другим, той самий Олег Каяфа – він міг би в цьому сезоні показати результат з 3:40, судячи з його виступів. Просто не потрапили вони в біг, не потрапили… Немає кому заявити на міжнародні змагання, в нас трішки з цим проблема. Проблема з менеджерами, тому що в Європі із 3:40 біжить 50 – 70 чоловік, і дуже важко заявитись, коли ти показуєш в Україні результат рівня 3:45, і ніхто не хоче нас слухати. Ти доводиш, що ти готовий бігти там 3:38, але потрібний результат в Україні. Виходить замкнуте коло: на чемпіонаті України немає результату і тебе не можуть нікуди заявити».