Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В Україні з кожним роком збільшується кількість бігових стартів, і Жорстка Атлетика не могла обійти стороною старт, який в собі поєднує і біг безпосередньо, і популяризацію України для внутрішнього туризму. Так, 11 серпня від берега озера Світязь був даний старт унікального для України марафону – Світязь Екомарафон, на всіх дистанціях якого змагались більше 200 учасників. Цікаво, що старт марафону був даний зі сходом сонця, тож атлети змагались в комфортних умовах без палючого сонця, принаймні найшвидші з них.

Варто відзначити, що боротьба за перемогу серед чоловіків на основній дистанції розгорнулась між ультрамарафонцями Романом Гаврилюком та Олександром Головницьким. В результаті перемогу здобув Роман з часом 2:38:41, Олександр з 2:48:34. Замкнув чільну трійку Андрій Лапко з результатом трохи швидше 3-х годин – 2:59:38. У жінок впевнену перемогу здобула представниця бігового клубу Шипшина Ірина Масник з результатом 3:03:53.

“Він дуже відрізняється від інших українських марафонів, в кращу сторону. В курортному містечку, де просто дуже приємно, своєю дуже гарною трасою, сюди хочеться повернутися”, – поділився враженнями Олександр Головницький, який пробіг майже всі українські марафони.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На півмарафонській дистанції перемогу здобув Григорій Хомич з часом 1:14:26, серед жінок першою до фінішу дісталася Катерина Макарук – 1:38:50.

Також зазначимо, що гостею бігового свята стала перша в незалежній Україні медалістка Олімпійських Ігор Валентина Цербе, вона і взяла на себе почесну роль вручення медалей переможцям та фінішерам марафону.

Родзинкою змагань став перший в Україні забіг по воді, який полягав в бігу безпосередньо по озеру Світязь. Учасникам пропонувалось подолати 400 метрів по мілководдю та перевірити свої сили в абсолютно новій активності!

Організотором Світязь Екомарафону виступив знайомий всім півмарафонцям України Сергій Панасюк за його щорічний Ковельський півмарафон. Ось як він підсумував результати проведення марафону:

“Щиро всім дякую за спільний витвір спортивного мистецтва! А найголовніше та найприємніше визнавати, що і мені вдалося маленьким внеском долучитися до збільшення географії стартів пробігів та марафонів в Україні, яка за останні роки, зростає в геометричній прогресії, як і їх кількість учасників, про що я мріяв ще в далекому 1998 році, коли вперше потрапив на змагання з бігу по шосе в Польщі, тоді і виникла в мене єдина думка та мрія: коли в Україні буде така сама велика кількість пробігів, а особливо Любителів бігу, що створять бігову, здорову тенденцію життя Українців! Усім дякую та бажаю здоров’я, якнайдовше насолоджуватися приємними миттєвостями дивовижного життя, дай Боже в Мирі та злагоді з усіма країнами світу, а особливо з любителями спорту!”

Жорстка Атлетика долучається до амбітних мрій людей щодо розвитку бігової та легкоатлетичної справи в Україні та продовжуватиме знайомити Вас з унікальними подіями на теренах нашої країни!