Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже традиційно на початку вересня на головній вулиці столиці був проведений біговий захід Intersport Run UA, який присвячений Дню фізкультури і Спорту. Цього року на індивідуальних дистанціях 10, 5 та 2 кілометри, Student’s Cup та скандинавській ходьбі, командному забігу 4 х 5 км, сімейному та дитячих забігах, взяли участь шість тисяч учасників. Перемогу на дистанції 10 кілометрів здобув Дмитро Сірук, його результат 31:36,51, у жінок першою фінішну лінію перетнула Наталія Стребкова з результатом 34:42,65. На вдвічі коротшій дистанції у чоловіків перша сходинка п’єдесталу за Володимиром Кицом, його час 15:18,37, у жінок поза конкуренцією була Міщенко Анна з переможним результатом 17:21,62, що на хвилину швидше від найближчої суперниці.

На десятикілометровій дистанції з самого старту утворилась група з трьох спортсменів, які і пробігли разом практично всю дистанцію та розіграли нагороди на останньому кілометрі. Одразу за переможцем Дмитром Сіруком, на відстані 4 десятих секунди фінішував Руслан Савчук 31:36,97, а ще через 7 десятих фінішну лінію перетнув Дмитро Дідоводюк 31:37,69.  

“Зі старту бігли групою, разом з Дмитром Дідоводюком та Русланом Савчуком. Оскільки я не знав траси, не знав чи будуть гірки на фініші, чи ні, то тримався хлопців. А десь за півтора кілометра пришвидшився на фініш, коли почався спуск почав перебирати ногами.
Я знав, що тут будуть гірки, але чесно кажучи, не очікував, що будуть такі серйозні. Авжеж було нелегко, дався в знаки і той факт, що стартую другий тиждень поспіль, але виходив на старт перемагати!
Дуже сподобалась атмосфера, багато людей, гарна підтримка – справжнє бігове свято!”
прокоментував переможець.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Якщо чоловічу переможну трійку розділили буквально долі секунди, то жіноча трійка розтягнулась по дистанції. На відстані 36 секунд від переможниці Наталії Стребкової фінішувала Дар‘я Михайлова, її час 35:19,48, а бронзовою призеркою стала Юлія Байрамова з результатом 38:20,28.

Переможниця розповіла про перипетії боротьби по дистанції та поділилася емоціями від перемоги:

“Задоволена бігом, все вдалось. Зі старту бігла з Михайловою Дашею, але на гірках відчувалось, що я можу додавати, відчувала, що мені комфортно. Тож маючи сили бігти саме в гірку на довгому тягуні (алеї Героїв Крут. – прим. ред.), я відірвалась і вже працювала на фініш.
Результатом задоволена, але при більшій конкуренції можна було показувати і швидший час.
В планах було перемагати, проте більше хотілось позмагатись, тож вдалось і перше, і друге.
Організація дуже сподобалась, все зроблено на високому рівні, дуже тішить, що в нашій країні розвивається спорт!”

INTERSPORT RUN UA 2018 в найкращих своїх традиціях відкрив великий осінній змагальний сезон, випробувавши як професійних атлетів, так і долучив до бігу велику кількість любителів спортивного способу життя. Також сьогоднішній забіг можна вважати генеральною репетицією 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, який вже за місяць дасть старт тисячам марафонцям!