Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже вдев’яте вулицями української столиці проходив маршрут Wizz Air Kyiv City Marathon, який став рекордним за кількістю фінішерів найдовшої бігової олімпійської дистанції. Цього року на індивідуальних дистанціях 42,195, 21,097, 5 та 2 кілометри, командному забігу 3 х 10 км + 12км, дитячих забігах, взяли участь більше 11 тисяч учасників, а на основній дистанції фінішну лінію перетнули рекордні для нашої країни 1344 марафонців! Перемогу на марафонській дистанції здобув минулорічний тріумфатор Wizz Air Kyiv City Marathon Артем Піддубний, його результат 2:28,29, у жінок першою фінішну лінію перетнула Юлія Тарасова з результатом 2:54,14. На вдвічі коротшій дистанції у чоловіків перша сходинка п’єдесталу за Марчуком Сергієм, його час 1:11,32, у жінок поза конкуренцією була Тарасевич Вікторія з переможним результатом 1:25,44, що на дві хвилини швидше від найближчої суперниці.

На головній марафонській дистанції з самого старту минулорічний переможець Wizz Air Kyiv City Marathon Артем Піддубний взяв лідерство та успішно протримався до фінішної лінії, що й принесло йому захист титулу. Другий фінішну лінію перетнув Васьков Володимир з результатом 2:34:48, замкнув п’єдестал Попов Сергій, його час 2:36:31.

“Їхав за перемогою, але ще хотів пробігти по рекорду марафону, який було встановлено ще у 2013 році. Але, звісно, другий марафон за три тижні це дуже важко і психологічно, а також у підготовці.
Одразу зі старту я біг першим, на першій половині ще була компанія з півмарафонців, які бігли в моєму темпі, а другу половину пробіг один. Після 35-го кілометру стало важкувато психологічно, але я задоволений виступом та перемогою!

Наступного року обов’язково повернусь за перемогою та рекордом траси!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Люди по дистанції підтримували, це дуже допомагало мені, велика вдячність їм. Також дуже дякую тренеру та всім хто мене підтримує!”прокоментував переможець.

Якщо у чоловіків тактичної боротьби майже не було, то у жінок змагання видались досить напруженими. Переможниця Юлія Тарасова розпочала біг дуже легко та перебувала на 5-й проміжній позиції, а на позначці 30-ти кілометрів вже програвала лише Валентині Полтавській, яка в підсумку стала срібною призеркою з фінішним часом 2:57:59. Третьою ж фінішну лінію перетнула минулорічна переможниця Масник Ірина, її час 2:59:58.

Переможниця розповіла про перипетії боротьби по дистанції та поділилася емоціями від перемоги:

“Відмінні відчуття, дуже сподобалась організація, все як завжди на високому рівні. Траса також мені сподобалась, в цьому, напевно, і була моя перевага, тому що я виступаю на змаганнях з гірського бігу, тож підйоми і спуски були моїм “коником”. Сьогодні по дистанції була більш тактична боротьба, адже всі сьогоднішні лідери вже мали марафони в цьому сезоні, тож суперництво було не за час, а за місця. Біглось легко, першу частину я почала дещо вільніше, а з другої вже почала відпрацьовувати, “збираючи” суперниць. Я розраховувала, що мої суперниці будуть саме так розкладатись на дистанції, тож моя швидка друга половинка, яка було складнішою з технічного боку, і стала запорукою моєї сьогоднішньої перемоги.

Зі всієї дистанції найбільше запам’яталась остання гірка по бруківці, а всі інші гарно зайшли. Дуже порадувало, що з погодою сьогодні пощастило, сонячна погода, все сприяло бігу, Київ зустрів нас пречудово!”

9th Wizz Air Kyiv City Marathon вже вкотре підтвердив свій високий статус одного з найбільший бігових свят України, подарувавши незабутні емоції більш ніж 11 тисячам учасникам! А вже за три тижні естафету Run Ukraine Running League 2018 підхопить 2nd Zaporizhstal Half Marathon, який 28 жовтня і стане фінальним акордом бігового року 2018.