Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Євген Гуцол вже стійко утвердився в ролі лідера української 800-метрівки, і тепер на кожному старті задає орієнтир для всіх інших середньовиків. Виключенням не став і фінал чемпіонату України, в якому Євгену вдалось поліпшити власне досягнення в приміщенні – 1:49,00 та підтвердити норматив для участі в континентальній зимовій першості, що становить 1:49,20.

Жорстка Атлетика поспілкувалась з Євгеном відразу після його переможного фінішу, тож вашій увазі ще “теплі” коментарі спортсмена, навіть до оголошення офіційних результатів:

Твої враження від бігу. І я так розумію це твій особистий в приміщенні, якщо я не помиляюсь?

Офіційного часу ще не знаю, але думаю, що буде особистий, так як у мене особистий результат в приміщенні був не дуже високий – 1:49,40 минулого року. На жаль, поки що не вдається пробігти в компанії, де хтось був би попереду, допоміг би почати. Доводиться тягнути самому, тому трохи не такі високі результати, на які я готовий, я в це вірю. Але, незважаючи на те, що норматив у мене вже був, вирішено було бігти на максимум, на результат, щоб моделювати підготовку до Чемпіонату Європи. І щоб ЧУ вийшов таким собі гарним тренуванням. Це вдалося, перед цим було два невдалих старти, але вчора й сьогодні (в забігах та фіналі, прим. ред.) вийшло показати те, що хотів, зробити правильну розкладку. Сподіваюсь, що буду прогресувати й надалі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Яке в тебе завдання мінімум/максимум на сезон?

Перша ціль – це зимовий чемпіонат в Глазго. Цілі завжди максимальні, але не хочеться зараз про це говорити, тому що потрібно спочатку зробити, а потім я вже розкажу. Це дуже серйозні змагання, там дуже високий рівень спортсменів, кожен може вистрілити, буде цікаво. А на літній сезон головне завдання – це, звичайно, потрапляння на Чемпіонат Світу в Доху. Дуже хочеться нарешті потрапити на старти такі як Чемпіонат Світу, Олімпійські Ігри, тому що на індивідуальній 400-метрівці мені це ще не вдавалось, лише на естафеті. Хочеться проявити себе, і хочеться почати саме з Чемпіонату Світу.

Запитання до тебе, як до спеціаліста по Сумському манежу. Змінили покриття – як тобі?

Якщо порівнювати з останніми роками, то звичайно зараз краще, тому що минулого року було вже неможливо тут бігати. Але особисто для мене тверда доріжка була краще. По-перше, тому що я звик – я все життя тут протренувався, я дуже люблю жорсткі покриття і в мене на них високі результати. Звичайно зараз на м’якшому покритті трохи важче бігти, але, як бачите, незважаючи на всі прогнози, що не буде високих результатів – результати є.

Які ще старти плануєш? Чи плануєш комерцію?

Мабуть, ні. 16-го числа будуть Балканські ігри, але, якщо чесно, навіть не знаю які там критерії відбору і хто потрапить до команди. Якщо буде можливість поїхати на цей старт – із задоволенням виступлю, як ні, то буду готуватись вже вдома до Європи.

https://www.instagram.com/p/BtopN8yiVMt/

Фото: ФЛАУ (Дмитро Вакулка)