Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Фінішувавши усі 6 найбільших, найпрестижніших і наймасштабніших марафонів світу серії World Marathon Majors, Лариса Гетьман-Гнідунець увійшла в історію, як перша жінка в Україні, яка це зробила!

Як це – увійти в історію марафонського бігу в Україні та що мотивує Ларису бігати 365 днів на рік ми дізналися з перших вуст.

Про мету

“Мета була поставлена ​​в 2016 році. Після того, як я фінішувала перший з 6 “мейджорів”. Я вирішила довести собі, що 49 років – це не вік і все можна починати в будь-якому віці!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У мене виникло бажання що б завдяки моєму прикладу люди також обрали здоровий спосіб життя і спорт. Так і почався мій шлях до шести Majors”.

Про шлях до мети

Нью-Йорк (2016 рік, 3:22:48 – особистий рекорд)

“Траса складна, адже там і міст, і гірки, але підтримка по трасі дуже хороша. Яскравий марафон, організація на найвищому рівні. Коли забігаєш в центральний парк виростають крила і хочеться викластися на фініші по максимуму”.

Чикаго (3:30:15, 2017 рік)

Прекрасний і рівний! Я їхала туди зі своєю дочкою Настею, вона бігла 5 км!
Траса швидка, але була аномальна спека до 31 градусів. Місто супер, а підтримка по трасі чудова!”

Лондон (3:32:48, 2018 рік)

“Траса рівна, відмінна! Бігти було складно, адже тут знову було дуже спекотно – 32 градуси! Марафон відкривала королева Англії! Емоції зашкалюють! Атмосфера просто супер, підтримка від старту до фінішу!”

Берлін (3:29:51, 2018 рік)

“Рівний і швидкий! Прекрасний марафон! У ньому зі мною дебютувала моя донька Анастасія! Дебют вдався! Вболівальники по трасі, все чудово!”

Токіо (3:48:48, 2019 рік)

“Прекрасний марафон, рівний, швидкий! Температура + 4 і сильний дощ. За тиждень до старту у мене температура була під 40, але це не завадило мені йти до своєї мрії, було важко, але я це зробила! Сила волі та характер дали можливість закінчити марафон!”

Бостон (3:50:47, 2019 рік)

“Це щось, до нього треба тренуватися особливо, в тренувальному процесі зробити великий акцент на гірки і, звичайно, як і в будь-якому марафоні, характер і витривалість! Після Нью-Йорку найскладніший марафон, він складається з спусків і гірок! Але відчуття того варті!”

Про тренування

“Тренуюся 365 днів на рік, вибігаю щодня о 6-7 ранку, річний обсяг від 4500 до 6000  км. Включаю легкі пробіжки, інтервали, довгі кроси, силову підготовку і обов’язково щоранку стою планку 5 хвилин і на голові 5 хвилин. Прес, віджимання, підтягування, присідання! У суботу обов’язково баня! Масаж!”

Про нову мету

“Моя мета на 2020 рік? Я хочу потрапити на Чемпіонат Світу в категорії 50-54 від України. Відбір триватиме до кінця року, тому я вірю що зможу це зробити!”

Про біг

“Мій девіз: день прожитий без бігу – прожитий дарма. Для мене біг – це очищення. Якщо тобі погано, одягай кросівки і біжи, біжи поки не стане добре! Він несе позитив і щастя в моє життя!

Завдяки бігу я багато речей в своєму житті переглянула! Моя мрія – донести людям, що біг це дуже здорово! Кожен день встаючи з ліжка ти перемагаєш себе! Наше життя буде якісно іншим, якщо кожен починатиме день з перемоги над собою!

Тільки робота над собою допомагає людині зрозуміти, хто він є насправді – слабак або сильний! Один на один! Кожен день знайдеться тисячу відмовок, причин не бігти! Але подолавши свою лінь, ми покращуємо своє життя!

Хочу подякувати Ларисі Сірик, адже вона запропонувала поїхати з нею в Нью -Йорк і пробігти марафон. Олега Миколайовича Кравченка мого близького друга, за допомогу реєстрації на марафони Лондон і Токіо. Звичайно ж, мою сім’ю: мого чоловіка Віталія Гнідунця, який брав участь в моїй підготовці і підтримував мене у всіх моїх починаннях, мою дочку Анастасію, яка кожного дня розділяла зі мною тренування, мого сина Олександра і звичайно головну людину, для якого хочу бути прикладом – мого онука Кирила Гнідунця! І безумовно мого тренера Діму Харченко! І всіх моїх друзів за підтримку!”