Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Богдан Бондаренко здобуває бронзову нагороду 2-х Європейських Ігор з результатом 2,21. Спроби підкорити “золоту” висоту в 2,28 цього разу були не успішні. Далі пряма мова атлета.

Новий вид змагань, динамічна легка атлетика, як він тобі? Було багато розмов, що це саме твій формат змагань, адже ти зазвичай не стрибаєш багато висот.

Відмінний формат, мені дуже подобається. Такий виступ – це мої проблеми зі здоров’ям, я відчув трішечки біль ще до змагань, виступ під питанням був, буквально до самого початку, до колл-руму було незрозуміло, вийде стрибати чи ні. І ця бронзова медаль щастя. Радий і цьому результату.

Такий формат змагань, коли не знаєш яку висоту заявить суперник, він збивав чи навпаки?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Мені дуже подобається цей формат, це дуже цікаво, тому що додається не тільки твоя фізична сила і техніка, а й тактика. Я вважаю це елемент, якого бракує легкій атлетиці, щоб додати інтересу, залучити глядача. Думаю, так може бути зрозуміліше глядачам, коли вони будуть в курсі ситуації і зрозуміють ці правила, то їм буде дуже цікаво.

В останньому стрибку суперник поставив всього 1,94, не було думок менше стрибати, не 2,28?

Я дуже хотів золоту медаль, вона була дуже близько, я міг це сьогодні зробити, але не вийшло.

Які плани на півфінал і фінал?

Півфінал, фінал? Подивимося, як складеться ситуація. Якщо що, то Андрій Проценко виступить.


Довідка. Правила, за якими відбуватимуться змагання з легкої атлетики:
у технічних видах у кожному з матчів спортсмени виконують лише по три спроби. Шляхом жеребкування вони діляться на дві підгрупи (по три людини у кожній) і проводять у них по дві дуелі з суперниками кожний. Переможець у кожній з них отримує три очка, той, хто програв, – нуль очок. Підсумкове місце кожного з атлетів у підгрупі визначається за сумою очок.
У фінальному раунді змагань суперники виконують лише по одній спробі і у дуелях уже борються за підсумкові місця у матчі. Між собою змагаються суперники, які посіли однакові місця у своїх підгрупах. Учасники, які посіли треті місця, розігруватимуть 5-6-те підсумкові місця, другі місця у підгрупах – 3-4-те місця, переможці підгруп змагатимуться за перше і друге місця.
Формат проведення змагань зі стрибків у висоту ускладнює ще й те, що спортсмени заявляють суддям висоту окремо для кожної дуелі. При цьому заявлена висота залишається невідомою для суперника аж до моменту початку виконання спроб у рамках дуелі. Тобто заявка висот відбувається «наосліп» для суперника. Процедура повторюється у кожній дуелі, а планка може як підніматися, так і опускатися за рішенням спортсмена, незалежно від того, на якій висоті вона стояла у попередній дуелі.

За матеріалами Xsport

Фото НОК