Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

5-6 жовтня в Києві відбувся ювілейний 10th Wizz Air Kyiv City Marathon 2019, на старти якого вийшли рекордні понад 17 000 спортсменів з України та багатьох країн світу. У забігу на головній дистанції – 42.195 км – цього року взяли участь 2500 бігунів, а переможцями стали Олександр Бабарика та Наталія Семенович.

Від самого початку гонки Олександр Бабарика вирвався вперед, залишивши позаду потенційних конкурентів – Володимира Васькова та Олександра Бондаренко. Остаточно він закріпився на першій позиції поблизу мосту Патона після 14 км і вже не поступався до самого фінішу.

Лідер змагань фінішував з результатом 02:28:57, випередивши суперників на більш ніж 4 хвилини. Срібним призером став Євген Дербеньов з результатом 02:33:09, а бронзу виборов Андрій Болсуновський з часом 02:38:52.

Головна задача була перемогти, що і зробив.Траса відчулася, особливо тому що біг сам. Там де була ділянка на трасі проти вітру, було некомфортно. Задача була виграти малою кров’ю. Це вдалося. Щодо гірочки під кінець, скажу що мені навіть краще, коли з гірки, потім під гірку: спершу відпочиваєш, потім працюєш. Там вітру особливо не було. Тому мені навіть цей момент сподобався.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Хоча орієнтувався на кращий результат, хотів на 2:20-2:22, думав, що пробіжу, але вийшло інакше. Мабуть не повністю відновився після травми, до того ж, погода і прохолодний вітер зробили свою справу. Є над чим працювати і вдосконалювати власний результат”, – прокоментував свою перемогу Олександр Бабарика.

У жіночій категорії запекла боротьба спостерігалась впродовж всієї дистанції. Протягом всього маршруту, тримаючи “спокійний темп” лідирувала Наталя Семенович – переможниця Вільнюського марафону 2018 та 2019 років, але переможниця минулорічних змагань Юлія Тарасова далеко не відпускала лідерку гонки і трималася неподалік, біжучи разом з групою бігунів-чоловіків та чекаючи на виграшний момент.

Наприкінці дистанції Наталя Семенович все ж відірвалася від групи бігунів, разом з якими бігла Юлія Тарасова, і до самого фінішу утримувала перше місце серед жінок, фінішувавши з результатом 02:51:38. Друге і третє місце посіли Юлія Тарасова і Олена Симонок з часом 02:55:53 і 3:00:46 відповідно.

“Враження просто супер, бо я дуже хотіла перемогти і в мене це вийшло. Дуже вдячна Run Ukraine і Ірині Ліщинській за запрошення і високий та європейський рівень організації змагань. Я дуже рада, що в Україні є такі старти.

Пройшов місяць після мого попереднього марафону у Вільнюсі. В цілому біглося класно, лише отсання гірка мене звичайно навантажила, думала навіть, що вже пішки буду йти. Звісно, я знала, що буде гірка з 37-го кілометра, але яка саме вона буде не уявляла”, – поділилася враженнями переможниця марафонської дистанції Наталія Семенович.

Переможцем на дистанції 21 кілометр став найтитулованіший марафонець України Олександр Сітковський. На подолання дистанції 21.0975 км йому знадобилося 1:05:38.

Серед жінок на півмарафонській дистанції перемогу здобула Катерина Карманенко з часом 1:25:36.

Додамо, що за 10 років існування і проведення марафону кількість учасників зросла у 30 разів. Так, у 2010 році тільки 546 учасники брали участь у змаганнях, тоді як у 2019 році на ювілейний старт вийшли рекордні 17 000 спортсменів з 61 країн світу.

Джерело: run ukraine