Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Напередодні власного дня народження Тетяна Петлюк здобула безапеляційну перемогу на ЧУ на своїй коронній дистанції у 800 метрів з результатом 2:06,03. А найцікавіше в цій історії той факт, що 21-рік тому, в 1999 році в Бидгощі стала срібною призеркою Чемпіонату світу серед юнаків з практично ідентичним результатом в 2 хвилини та 6 секунд. З того часу Тетяна зробила сотні стартів, десятки разів розмінювала 1:58 та підіймалась на п’єдестали пошани світових першостей, але неперевешений стиль перемагати зовсім не змінився – лідерство з перших метрів, впевнений біг та суттєва перевага над суперницями. Свідками саме такого фіналу на жіночій 800-метрівці і стали вболівальники легкої атлетики в другий день зимового ЧУ.

Відразу після фіналу Тетяна розповіла, що дуже хоче пробігти і в день свого народження – тож третій день чемпіонату України обіцяє багато цікавого на жіночій “півторашці”, а поки читайте враження Тетяни після перемоги на 800-метрівці

По-перше цікавлять враження від сьогоднішнього бігу.

Сьогодні не відчула такого задоволення від бігу, як вчора, тому що біг трохи по-іншому склався. Через те, що вчора було два забіги, сьогодні вже не було тої свіжості. Мені вчора було бігти набагато легше. Переживала, що 800 після 1500 метрів дасться мені  важче, через те, що лише три години відпочинку між ними. Але все-таки прийшла додому з’їла протеїновий батончик, запила чаєм, 10 хвилин відпочила і повернулась на наступний забіг. І, не дивлячись ні на що, мені вчора в такий кайф було бігти 800 метрів, я навіть прибігла і не зрозуміла скільки кіл. Я настільки розслаблено котила, що навіть не рахувала кола, що зі мною дуже рідко буває.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Розкажи про цілі на цей зимовий сезон.

Ціллю зимового сезону звичайно було виконувати норматив на Чемпіонат світу. Зараз в планах готуватись на літо, виконувати олімпійський норматив. Норматив мене не лякає, адже я вже бігала по 1,57. У мене за один сезон у 2007 році було п’ятнадцять стартів і лише один із них був гірше двох хвилин. Було п’ять стартів із 1,58 і усі інші 1,58 – 1,59. Коли ти вже відчував цей біг, і знаєш його – потрібно просто працювати, і мене це абсолютно не лякає. Тому що усі показники для того, щоб показувати високі результати у мене є, просто потрібно з розумом і без травм пройти всю підготовку, і все реально. Якби була хоча б частка сумніву, що цієї цілі не реально досягнути, я б до цього не готувалась, просто тоді немає сенсу.

Де ти черпаєш мотивацію? Слідкуючи за тобою в соцмережах, в манежі, можна спостерігати як ти постійно викладаєшся на максимум. Робиш різні додаткові вправи, навіть, коли ти вдома прибираєш разом з дитиною ти все-одно робиш якусь вправу. Як тобі це вдається, і що тебе надихає?

Мені часто задають це питання. Мені здається, що однозначної відповіді на нього немає. Тому-що дитина, чоловік, усі підтримують мене. Спортсмени-любителі також надихають. Раніше в професійній кар’єрі я багато і зосереджено працювала, а зараз я більше кайфую від усього. Я знаю, що якщо займусь 10 хвилин із тим же м’ячем, то можу поєднати і гру з дитиною, і, одночасно, зміцнюючи вправи. Також неймовірно заряджає на результат віра і підтримка людей завдяки проекту #propetlyuk.