Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Стрибки у висоту традиційно стали окрасою зимового Чемпіонату України, до цього вже звикли усі. Колосальна концентрація спортсменок світового рівня в одному секторі привернула максимальну увагу вболівальників. І нашу, звісно, також. Про переможницю у цьому виді – Ярославу Магучіх (2,01м) ми вже розповіли. Але аж ніяк не можемо оминути увагою киянку Ірину Геращенко, яка з результатом 1,93м здобула срібну нагороду. Як сама спортсменка оцінює сезон та свій виступ читайте в ексклюзиві для Жорсткої Атлетики нижче.

Не можу сказати, чи задоволена, чи ні, стрибала нормально, по техніці стрибки були хороші, нема до чого причепитися. Розуміла, що можу вище, але є як є. Трошечки підвтомилася, чесно кажучи.

Якщо дивитися по сезону, то у тебе практично з кожним стартом були вищими стрибки…

Так, але тут і проявилася втома. Ми наче і скинули навантаження на тренуваннях перед Сумами, але у всякому випадку це було краще ніж на останньому технічному тренуванні. На всі 100, розумію, що не виклалася, але по моральному і фізичному стану видно, що я втомилася.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Справді, було видно, що ти себе намагаєшся максимально зарядити перед стрибком.

Так, щоправда вистачало мене на одну спробу. І далі я вимикалася) Але я собою задоволена, що у мене не було жодних нервів, хвилювання. Хоча б у цьому плані я вже виросла, нарешті! Просто спокійно прийшла і робила свою справу.

Скасування чемпіонату світу – твоє сприйняття такого повороту. Як ти це прийняла?

Зрозуміло, що для кожного спортсмена, котрий туди прагнув потрапити, це болюче питання. Я розуміла, що у мене є норматив, я розуміла, що на чемпіонаті України у двійці бути важко, але якби ми до цього йшли і прагнули, можливо, сьогодні були б інші стрибки. Ми би, ясна річ, скорочували кількість стартів по сезону. Коли скасували чемпіонат світу, ми вже поїхали по усім стартам, і вирішили зробити його як тренувальний сезон.

На цьому сезон завершений, це був заключний старт. Далі, думаю, декілька днів відпочинемо і поїдемо вже на збори, готуватися безпосередньо до Олімпійських Ігор, у всякому випадку до літнього сезону, а там буде видно) Але кожен знає, що ціль у всіх спортсменів одна:)

Як тобі формат змагань, коли паралельно стрибають також чоловіки і задіяні два стрибкових сектори одночасно?

Сподобалося! Ми вже якось так стрибали на дві ями. На зимовому ЧС у Бірмінгемі також так було. Ніхто нікому не заважав, класно, що по 8 людей було і у хлопців, і у дівчат, тому ми довго не чекали і в той же час був час і перепочити. Класно було!

Цього сезону тобі довелося також стрибати на змаганнях, що відбувалися у торговельному центрі. Як тобі змагатися за таких умов?

Так, у Брно я вдруге виступала у торговельному центрі, вперше була у Мінську, де не взяла початкову висоту. Тут були нюанси технічні, мені не вистачало розбігу, я бігла від вітрини. Але я якось занурилася в себе і мені було абсолютно байдуже цього разу де я, бачила лише планку і стійки, і пам’ятала лише те, що мені казала тренер. Як-то кажуть: коли ти добре готовий, не важливо, де ти виступаєш.