Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Забіги з перешкодами щодня набирають шалену популярність. Для того, щоб перерахувати всі подібні проекти, потрібно чимало часу. Сотні організацій по всьому світу проводять забіги різної дистанції і складності, а охочих випробувати себе стає все більше і більше.

Ми підготували вибірку з п’яти найскладніших та найекстремальніших гонок з перешкодами, які зараз є у світі. Не всі наважуються на участь у них, а ще менша кількість сміливців здатна подолати їх повністю.

1. Green Beret Challenge – Commando – забіг на 13 кілометрів, що складається з жахливих перешкод і завдань, які використовуються для тренувань cил спеціальних операцій армії США. Батьківщиною гонки є штат Техас. Для бійців цього спецпідрозділу існує спеціальний курс, який має назву “три тижні пекла”. І саме з цих “трьох тижнів пекла” організатори черпали натхнення для створення перешкод. На відміну від традиційних забігів, ця гонка, окрім звичного долання перешкод, вимагає злагодженої командної роботи та кмітливості.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

2. Strong Viking – велика європейська серія гонок з тематичними перешкодами в стилі “вікінгів”. Учасники повинні сумарно пройти три послідовні етапи з дистанціями 20, 14 і 8 кілометрів та подолати близько 100 перешкод! Сьогодні гонка проходить на території вікінгів – в Нідерландах, Данії, Бельгії та Німеччині, але організатори на цьому не планують зупинятися. Кожна серія гонки, в залежності від локації, володіє своїм доповненням. Літні гонки відомі саме водними доповненнями, коли протягом всієї дистанції переважають перешкоди, пов’язані з водою. Навесні, на початку сезону, найпопулярнішими є грязьові доповнення.

Засновники Strong Viking вважають, що не існує незнайомих людей, є лише вікінги, які ще не встигли познайомитися.

3. Spartan Agoge – це унікальне 60-годинне спортивне змагання, засноване на спартанських методиках, які беруть свій початок ще з VII століття. Спартанці проводять OCR-змагання по всьому світу. Організатори стверджують, що Spartan Agoge виведе учасників на новий рівень страху і болю. Загалом, якщо після перегляду фільму про трьохсот спартанців, які своїм подвигом зупинили тисячі накачаних хлопців, тобі захотілося стати триста першим – взяти участь у гонці є найоптимальнішим рішенням, щоб зрозуміти, наскільки ти все-таки цього гідний.

4. Понад 400 неймовірних перешкод на дистанції в 64 кілометри є частиною “Брудного вікенду” – грандіозної події з проходження смуги перешкод. Все дійство відбувається на території розкішної садиби Берлі в Пітерборо, Великобританія, де учасників очікують не тільки шалені завдання (наприклад стрибок з висоти 9 метрів), але і божевільна вечірка, де щорічно виступають кращі британські гурти. У 2017 році запрошеними зірками були хлопці з Red Hot Chilly Peppers і The Hoosiers.

5. У крижаних водах у Глазго, Великобританія, чимало плавців встають в чергу, щоб подолати смугу перешкод під назвою Neptune Steps, що проходить за підтримки компанії Red Bull. Дистанція цього забігу складає всього 420 метрів. Особливістю гонки є те, що вона розбита на сім різних ділянок, кожна з яких розташована вище за попередню. Спортсменам необхідно вплав, долаючи перешкоди і борючись з течією води, піднятися на висоту 18 метрів. Для тих, хто звик виходити сухим з води, цей забіг не буде найкращим місцем, аби перевірити свої сили.