Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“AROO! AROO! AROO!” Саме ці слова для кожного учасника Spartan Sprint & Kids Autumn 2020 означатимуть довгоочікуваний старт у забігу з перешкодами світового рівня. Професіонали й аматори, діти та дорослі – кожен, незалежно від своїх можливостей та віку, має змогу випробувати свої сили та стати справжнім спартанцем 21 листопада у Крюківщині (Києво-Святошинський район Київської області).

Для того, щоб розвіяти сумніви щодо того, чи варто брати участь, та розставити всі крапки над “і” – відповідаємо на ваші найпопулярніші запитання.

Чому забіг проходитиме саме у Крюківщині?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Крюківщина – це неофіційна столиця OCR України, де наразі побудований найкращий спортивний майданчик за підтримки місцевої влади. Траса проходитиме вздовж неймовірно красивого ландшафтного озера, а сам маршрут пролягатиме через заказник з відмінним рельєфом для гонки.

На яких дистанціях проходитимуть змагання у Крюківщині?

21 листопада на Spartan Race будуть представлені такі дистанції:

  • Spartan Sprint – це перегони на 5 км та 20 перешкод. Sprint — найпопулярніший тип гонки, який буде цікавим як для новачків, так і для досвідчених учасників.
  • Spartan Kids (Junior) – це забіг для дітей та підлітків з двома дистанціями на вибір: від 800 м з 10 перешкодами та до 3,2 км з 20 перешкодами (залежно від віку дитини). До участі у змаганнях допускаються діти віком від 4 років.
    Змагання для юних спартанців не мають жорстких умов, їхня мета — подарувати дітям радість від участі та ще одну порцію яскравих емоцій. Попри це, на гонці 21 листопада найбільш сміливі молоді спартанці зможуть взяти участь у двох змагальних категоріях – хлопчики 10-13 років та дівчатка 10-13 років.

У яких категоріях я можу брати участь?

ELITE – категорія профі. Підходить для тих, хто хоче відчути себе кращим серед кращих і позмагатись за грошову винагороду та безкоштовну реєстрацію на наступний старт. У цій хвилі учасників судять особливо суворо — за порушення деяких правил можлива дискваліфікація.

AGE GROUP – середня категорія між ELITE та OPEN. Тут немає грошового призу, але є конкурентна боротьба. Топ-3 чоловіків і жінок у кожній віковій категорії нагороджуються медалями. Вікові категорії розподілені так: 15-17, 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ років.

OPEN – категорія для всіх охочих. Підходить для будь-якого рівня підготовки, навіть для початківців. А якщо ж ти хочеш ще й позмагатися за призові місця у цій категорії, то це можна зробити, зареєструвавшись у хвилю First Open. Топ-3 учасників отримують дипломи.

Чи можливо перереєструватися з однієї категорії в іншу?

У Spartan дуже проста система перереєстрації. Кожен учасник може самостійно у своєму кабінеті змінити стартову хвилю і, навіть, змінити реєстрацію на іншу людину. Все це можна зробити без участі організаторів.

Чи може Spartan Sprint & Kids Autumn 2020  не відбутися у зв’язку з карантином?

“Ми, як організатори, обов’язково забезпечимо всі заходи для вашої безпеки. Шанс захворіти набагато більший у повсякденному житті, а не на старті, долаючи перешкоди та пробігаючи у красивому лісі. Всі потрібні листи за погодженням у мене вже є, виконком проведений, план Б придуманий, ми робимо добру справу і нічого їй не може перешкодити!
А учасників прошу приходити в чітко встановлений час на реєстрацію, щоб уникнути черг у день забігу. До зустрічі 21 листопада!”
, – саме так відповідає на це запитання Олексій Вовк, головний організатор Spartan Race в Україні.

Де і як я можу зареєструватися на Spartan Race?

Зареєструватися на гонку, яка відбудеться 21 листопада можна за посиланням. Якщо ж під час реєстрації виникатимуть запитання, то рекомендуємо переглянути відео, у якому показано як це правильно зробити.

Чи відрізняється ціна у залежності від дати реєстрації?

Так. Саме тому ми рекомендуємо не гаяти часу і реєструватися якомога швидше!

До 31 жовтня вартість індивідуальної участі становить 1 560 UAH, у період з 1 до 15 листопада – 1 890 UAH і у день старту – 2 250 UAH.

Для командних реєстрацій:
1 404 UAH з особи до 31 жовтня, 1 701 UAH – з 1 до 15 листопада та 2 250 UAH у день забігу – для команд 4+
1 326 UAH з особи до 31 жовтня, 1 607 UAH – з 1 до 15 листопада та 2 250 UAH у день забігу – для команд 15+

Команди на Spartan Race

Для участі у змагальній хвилі TEAM, допускаються команди складом в 4 учасники, один з яких обов’язково повинен представляти протилежну стать. Умовно кажучи, у вашій команді можуть брати участь 2 чоловіків та 2 жінки, 3 чоловіків та 1 жінка або ж 3 жінки й 1 чоловік.

Інший вид участі – звичайна командна реєстрація. Учасники реєструються у складі певної команди, а бігти можуть у різних хвилях open або stg. На призи вони, відповідно, не претендують. Тобто кожен учасник, у випадку такої реєстрації, отримує приналежність до команди та знижку на участь, у залежності від її розміру.

21 листопада – це практично початок найхолоднішої пори року! Чи будуть водні перешкоди?

Перешкоди з водою та брудом не передбачаються, адже здоров’я кожного учасника для нас є найважливішим пріоритетом.

А що з собою потрібно брати на забіг? Що одягнути?

Підписану відмову від претензій, яку ви можете знайти на сайті , посвідчення особи з фотографією. Медичне страхування забезпечується кожному зареєстрованому учаснику автоматично. Ми також рекомендуємо рушник, змінний одяг і поліетиленовий пакет для вашого брудного одягу після забігу.

Ми рекомендуємо одягнути трейлові або бігові кросівки та відповідний до погоди одяг.

Хочу стати частиною community Spartan Race Ukraine! Куди мені?

Перш за все, варто приєднатися до чату справжніх спартанців! Саме в ньому ти можеш спілкуватися з однодумцями та знаходити партнерів для спільних тренувань.

А всю інформацію про Spartan в одному місці можна знайти тут.

Актуальні ж новини регулярно з’являються на каналі в телеграмі та на сторінці у фейсбуці.

Досить вагатися! Spartan — це не про біль, Spartan — це про пригоди!

Реєструйся, та покажи все, на що здатен — БО ТИ МОЖЕШ!

Інформацію про історію цього забігу та особливості його проведення в Україні можна прочитати у нашому матеріалі.

Фото – Вова Нєізвєстний та Євген Оніскевич.