Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Федерація легкої атлетики України презентувала проєкт “Легка розмова”, організований за грантової підтримки World Athletics. В рамках проєкту вийде серія подкастів  з провідними українськими атлетами. Першим гостем стала лідерка збірної України – чинна чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських Ігор зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх.

Ведучою подкасту стала Уляна Бреннан (Шух), яка багато років віддала професійній легкій атлетиці і у ролі спортсменки, і у ролі тренера.

Під час розмови, що відбулася на тренувальному зборі Магучіх у Португалії, Ярослава розповіла не лише про спорт і очікування від олімпійського року, а й розкрила багато особистих питань, на які не відповідала в попередніх інтерв’ю. Зокрема про свою сім’ю, та стосунки з сином свої тренерки Тетяни Степанової – рекордсменом України з бар’єрного бігу Назаром Степановим.

 Розкажи як розпочалися ваші стосунки?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Це син тренерки, звісно він приходив на тренування, і в принципі їздив з нами на збори. Але тоді це не було так що я побачила його і подумала: «О, клас будемо зустрічатися!»,  або він мене побачив, і запропонував зустрічатися. Це все склалося набагато пізніше, десь наприкінці 2019 року. Він просто запросив мене в кіно, ми пішли на якийсь фільм разом. Потім погуляли, і почали спілкуватися вже більш близько, та і зрозуміли, що ми подобаємося один одному, та почали будувати свої стосунки.

Скільки тобі було років?

 Мені було 18.

А як тренерка впливає на ваші стосунки? Якщо у вас якісь конфліктні ситуації, наприклад, вона на чию сторону стає  – невістки чи сина?

Насправді ми намагаємося вирішувати все самі, і вона завжди каже:”Я не буду лізти в ваші відносини – вирішуйте все самі”. Але звісно, вона часом і  зі мною розмовляє, і з Назаром,  щоб ми знайшли спільну мову.  В принципі, я думаю, здорові відносини – це завжди розмови зі своїм партнером, якщо ви хочете побудувати щось стабільне. І якщо вас щось не влаштовує, або його щось не влаштовує, то обов’язково треба це говорити одразу, і якось вирішувати це питання.

Назар більше твій партнер, однодумець чи він більше, такий знаєш, романтичний закоханий?

Більш партнер зараз, але звісно в нас ще продовжується така романтика є і квіти, і побачення, тому що це завжди потрібно мені. Просто протягом відносин, мені здається, що це треба все проносити. Люди кажуть, що перший рік стосунків  цукерково-букетний період, і далі так не  буде. Але чому б ні? Якщо ви зустрічаєтеся, любите одне одного, гуляєте разом, ходите на побачення, придумуєте один одному різні завдання, граєте разом пару на пару.

У що ви граєте пара на пару?

В карти. От нещодавно грали з моїми батьками.

Тобі 22, а Назару 20 – чому ви так рано вирішили одружитися? Ти можеш сказати що ти сімейна людина, що ти хотіла заміж, чи це так спонтанно сталося?

Я люблю родину, звісно хотіла свою сім’ю, але коли спорт став на перше місце,  то вже я була більше в спорті. Я, чесно скажу, не очікувала пропозицію.  Спочатку це був для мене такий сюрприз

Але обручку сама вибирала?

Так обручку я потім сама вибирала, тому що в мене тонкі пальці, і не все проходить через кісточку.  Але я потім віддала йому її і сказала, що я чекаю пропозицію. Але ініціатива була його.

Як це сталося?

Ми після фіналу Діамантової Ліги поїхали святкувати мій День Народження у Нью-Йорк, і там він мене завів до магазину і сказав: «Вибирай яку хочеш обручку».  Я кажу: «Яку обручку навіщо?». «На заручини», – каже. І вже коли ми її разом обрали, я віддала йому, і кажу: «Я чекаю класичну пропозицію».

Цю пропозицію він потім зробив при твоїх батьках?

Так.

Повну версію подкасту дивіться за посиланням.

Тетяна Степанова святкує День народження – цікаві факти про тренерку чемпіонки світу