Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

З великим нетерпінням очікували ми виходу на доріжку жіночої естафетної четвірки по 100 метрів, котра завоювала бронзову нагороду на минулих Олімпійських Іграх в Лондоні. Дивні речі відбувалися тут в другому забігу, збірна команда США впустила паличку при передачі, але зіславшись на торкання від суперниці, виборола право пробігти кваліфікацію ще раз на одинці, і у випадку достатнього результату витіснить китаянок, які на даний момент знаходяться на 8-й позиції. У наших же дівчат все склалося добре: Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Рємєнь та Єлізавета Бризгіна фінішували з прекрасним результатом, Season Best – 42,49 і виходять напряму у фінальну стадію змагань, варто відзначити, що такий час наша жіноча четвірка показала в бронзовому для себе фіналі Чемпіонату Світу в Дегу 2011 року. За результатами двох забігів дівчата займають 4-ту проміжну позицію і, маємо сподівання, продемонструють хороший біг у фіналі в ніч з п’ятниці на суботу!


Нарешті сьогодні почали змагання дівчата-висотниці. Ще на Чемпіонаті України в Луцьку небувала боротьба розгорнулася між нашими спортсменками за путівку в Ріо. А в Ріо вона продовжилась вже між найсильнішими висотницями світу за вихід у фінал. Формула відбору вказувала на те, що далі проходять спортсменки, котрі подолають висоту у 1.94 або перші 12 дівчат. В результаті, аж 17 спортсменок подолали цю омріяну висоту. Серед них є і представниця України. Ірина Геращенко проявила себе тут справжнім бійцем. Ірина всі висоти долала з першого разу, а після двох невдалих спроб на 1.94, все ж зуміла зібратись та показати свій кращий результат в сезоні, впоралась з цим показником і прямує в фінал.

Roger Sedres/ImageSA
Roger Sedres/ImageSA

Оксана Окунєва до висоти 1.92 усі стрибки виконувала вдало. Однак, ця висота виявилась для неї неподоланною. На жаль, ми не побачимо стрибків Оксани у фіналі, хоча вона цього сезону показувала результати, достойні боротьби за високі місця. Нагадаємо, що в червні вона встановила особистий рекорд 1.97 та певний час була навіть лідером сезону в світі.

okuneva

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Наймолодша представниця України в цьому виді і в усій легкоатлетичній збірній чемпіонка Юнацьких Олімпійських Ігор та бронзова призерка Чемпіонату Європи серед юніорів Юлія Левченко також не проходить далі, хоча показує достойний результат – 1.92.

Reuters
Reuters

Дуже невдало розпочався 2-й змагальний день для українського багатоборця Олексія Касьянова. В шостому виді програми 110 метрах з бар’єрами Олексій мав право розраховувати на дуже швидкі секунди, вже цього року в Амстердамі він показав результат дуже близький до свого особистого – 13,93. Про те по дистанції Олексій дещо збився з ритму, що змусило його подовжувати крок, як результат зменшення швидкості і 14,34 секунди та дев’яте місце у виді. Після шести видів Олексій зберіг за собою 7-ме проміжне місце, проте в сьомому виді, метанні диску, Олексій виконав три невдалі спроби та завершує свої виступи на Олімпійських Іграх 2016.

kasianov_3

Для Олексія це були вже треті Олімпійські Ігри, два попередні рази наш багатоборець закінчував змагання на високому 7-му місці (8238 балів в Пекіні та 8283 бали в Лондоні) –  це найкраще досягнення за роки Незалежності! Рекордсменом України в даному виді легкої атлетики є Олександр Апайчев з фантастичною сумою 8709, які він показав в 1984 році, але через бойкот Радянським Союзом ігор в Лос-Анджелесі не зміг поборотися за найвищі нагороди Олімпійських Ігор.

Apaychev