Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Другий день головного старту українського легкоатлетичного сезону був сповнений низкою серйозних результатів. Наші лідери вражали здобутками у своїх секторах та на доріжках, а дехто і в суміжних видах.

Сергій Смелик після перемоги на 200-метрівці на Командному чемпіонаті Європи вирішив позмагатися на вдвічі коротшій дистанції. Норматив на 200 Сергій вже має, тож зі спокійною душею спринутвав на “сотці”. До фінішу Сергій дістався з результатом – 10.25 і випередив найближчих суперників більше ніж на 2 десятих секундиШвидше цього сезону він біг цю дистанцію лише на високогір’ї в Ерзурумі (10.23).

“Сьогодні молоді хлопці простимулювали мене. Сподівався трохи краще розбігтися, але все ж непогано розбігся, а на другій половині вже набрав хід, молоді було важкувато підтягуватися.

Акцент звичайно ж робимо на 200 метрів. Виступав тут на суміжній дистанції, адже вже маю норматив на 200, а 100 метрів для підготовки якраз піде на користь.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На Командному чемпіонаті Європи можна було бігти краще, якби була хороша доріжка. Я стартував на третій доріжці, вона не найкраща для вискових результатів. Зазвичай першу трійку розподіляють по хорошим доріжкам – 4, 5, 6. А там виявилося, що ще 3 доріжка розігрувалася. Мене поставили на третю, я трохи засмутився, але може це мене розізлило і дало свій результат.

Далі за планом у мене є змагання в Падуї на 100 метрів 16-го числа. І після цього вже планово будемо готуватися до чемпіонату світу на дистанцію 200 метрів. Стартів вже більше не буде, лише після чемпіонату світу. Я вже достатньо настартувався. Треба відпочити, переключитися і потренуватися.

Щодо травм, сказати що все добре – не скажу, тому що все настільки непередбачувано! Але все набагато краще ніж минулого року. Мабуть тоді ми неправильно спланували змагальний період, тому що було дуже багато стартів. Зараз трохи м’якіше підійшли. Слава богу без травм. Сподіваюсь, що й до чемпіонату світу підійдемо без них”.

Марина Килипко у стрибках з жердиною хоча вже і має норматив на Лондон, не економила сил і застрибнула на свій кращий результат сезону – 4.60. У спортсменки попереду ще чемпіонат Європи серед молоді, який вже 13 липня стартує в польській Бидгощі. Тож, вже зовсім скоро будемо активно вболівати за Марину там.

“Почала сьогодні не сильно добре. Якось не могла  зібратися, у мене є деякі помилки зараз і ми намагаємося звичайно виправити це все. І доводиться виправляти це все на змаганнях. Однак, тут і тренер був і підказував мені все. Почала звичайно не найкращим чином. Але потім все вийшло, зібралася і все склалося.

А от нещодавно в Угорщині виступила не надто вдало. Звичайно, вилізли ці помилки і відсутність тренера. Але там ще погода відіграла роль. Був сильний вітер в обличчя і ці помилки ще більше посилилися.

Тепер буду налаштовуватися на 2 головних страти – молодіжний чемпіонат Європи і дорослий чемпіонат світу”.

Ольга Земляк також впевнено підтвердила своє лідерство в своїй дисципліні. Ольга подолала 400-метрівку з часом – 51.61 і вкотре підтвердила норматив, який вона записала до свого активу ще в травні цього року, вдало розпочавши сезон на Діамантовій лізі в Шанхаї.

І хоча на початку минулого сезону у Ольги були думки про деяку змагальну паузу, зараз вона думає зовсім інакше:

Олімпіада сама внесла свої корективи, тому що витягнути рівень до півфіналу Олімпійських Ігор і йти на відпочинок після цього було б трошки «нерозумно», тому вирішила ще побігати і як бачимо, не дарма так вирішила.

Чесно кажучи, під час підготовки до Олімпійських Ігор і вже після, і, взагалі, з кожним роком я починаю більше розуміти, як все-таки бігати цих 400 метрів, хоча не кожен раз все максимально гарно виходить, але я справді зараз кайфую від дистанції, тому що я розумію що треба робити на доріжці.

Тобто раніше я стояла на старті і, не можна сказати, що я боялась цієї дистанції, але трошки мандраж був. Зараз він також є, але це більше цікавість, мені цікаво змагатися, мені цікаво змагатися з сильними суперницями на світовому рівні.

А щодо подальших планів, то буду ще 16 числа в Рабаті стартувати на Діамантовій лізі. Сподіваюсь, це буде не останній мій етап, в планах є виступати у фіналі Ліги. Зараз я за балами йду третя, тобто мені ще один етап треба нормально відстартувати і, дай Бог, буду в Брюсселі”.

 

Також в цей день вражали своїми результатами Оксана Окунєва в секторі зі стрибків у висоту, Олеся Повх на 100-метрівці (де в призи також потрапила і лідер коротких бар’єрів Анна Плотіцина). Та про це вже трохи згодом;)

З усіма ж результатами Чемпіонату України можна ознайомитися за цим посиланням.