Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Хороші традиції в українському секторі для стрибків у висоту не стали винятком на чемпіонаті України з легкої атлетики, який гостинно приймає кропивницька “Зірка”.

До старту змагань троє наших висотниць (Окасана Окунєва, Ірина Геращенко та Юлія Левченко) вже мали нормативи на лондонський чемпіонат світу. Тож, боротьба тут розгорнулася в першу чергу не між спортсменками, а з планкою та… погодними умовами (дощ періодично вносив свої корективи).

Тим не менше, Оксана Окунєва зуміла перемогти і показати свій найкращий результат сезону – 1.97! Та, навіть, штурмувала рекордну висоту – 2 метри. До речі, третя спроба спортсменки була дуже близькою.

Друге і третє місця посіли Іриан Геращенко (1.92) та Юлії Левченко (1.89). Ми вітаємо дівчат, а Оксана ділиться своїми емоціями після змагань:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Про стрибок на 1.97

Якщо чесно, про результат взагалі не думала, адже останні кілька стартів у мене пішов невеликий спад, я стрибала по 1.90, почали вилазити старі помилки, важко було самою без тренера впоратися.

Зараз з тренером трохи попрацювали, все стало на свої місця. В такому сьогоднішньому результаті я не була впевнена перед стартом, налаштовувалася звичайно просто на хороші стрибки, на правильну техніку.

Про роботу над помилками

Остання спроба на 2 метри була хорошою, наче непогано вилізла на цю висоту. Але треба ще технічно попрацювати, є деякі моменти, які треба виправити.

Стараюсь зараз виправляти помилки, які були раніше, в тому числі і в Белграді на чемпіонаті Європи в приміщенні. Однак кожна спроба не може бути однаковою, ти можеш вийти на розбіг трохи з різними емоціями. Тут треба вміти володіти одночасно своїм тілом і думками, треба до цього прагнути в ідеалі. Але іноді виходить, а іноді ні.

Про 4-те місце в Белграді

 Насправді, я одразу після змагань дуже сильно засмутилася, тому що я розумію, що я можу! Можу стрибати вище. Однак, є деякі моменти, з якими я не можу впоратися. Поки. Звичайно мене підтримав тренер, друзі, родина. Я їх дуже люблю, і коли вони мене підтримують, коли вони задоволені і щасливі, то і мені добре.

Про Марію Ласіцкене

Марія Ласіцкене дуже сильна зараз, як ніколи. Коли ми були  з нею на змаганнях в Стокгольмі, вона поставила 2.06 і збила їх п’ятками, тобто спроба була дуже реальна. Тому 2.06-2.07 вона може взяти (прим. ред.  – За кілька годин після коментаря Оксани, Марія Ласіцкене (Кучина), яка виступає під нейтральним прапором, перемогла на Діамантовій Лізі в Лозанні  з найкращим результатом сезону в світі – 2,06).

Я вважаю, що її тренер дуже і дуже правильно підійшов до тренувального процесу. Він ставить її в такі умови, щоб вона не змогла зробити помилку – побігти не так чи подумати про щось не те. У неї голова розвантажена, вона ні про що не переживає. Він її дуже правильно психологічно налаштовує. Таких тренерів одиниці і у них треба вчитися.

Про психологію

Фізика важлива, техніка важлива, однак і психологія йде на одному рівні з цими показниками. Тому, якщо у людини є впевненість у собі на тренуваннях, хороший настрій, довіра тренеру, то це гарантує хороший результат.