Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже у перший змагальний день зимового ЧУ сумський манеж став свідком боротьби найвищого рівня в фіналі жіночої висоти! І хоча одразу дві українські атлетки ТОП-рівня пропускали ЧУ, Ярослава Магучіх (199 SB), та Оксана Окунєва (192 SB), все ж розподілення 3 квитків на ЧЄ в Глазго було великим питанням. Зрозуміло, що фаворитами були Катерина Табашник (199 SB) та Юлія Левченко (198 SB).

До висоти 193 успішно дістались одразу четверо, конкуренцію двом явним фавориткам нав’язали Юлія Чумаченко та Ірина Геращенко, і Юля тут виглядала більш впевнено, адже брала висоти 191 та 193 з першої спроби. Проте висота 195 не піддалась Юлі, натомість Іра взяла її з другої спроби. Далі були стрибки на 197, які підкорились всім трьом: Катерині з третьої спроби, а Юлії Левченко і Ірині Геращенко з першої. Варто відзначити, що ця висота стала для Ірини особистим досягненням не лише в приміщенні, але й взагалі. Більше успішних спроб у дівчат не вийшло, Іра спробувала свої сили на 199, а Катерина і Юлія замахнулись одразу на 201, але поки що безрезультатно.

Таким чином, чільна трійка у жіночій висоті на ЧУ має результат 197, і якщо Юлія та Катерина брали такі висоти вже не раз в сезоні, то для Ірини це стало справжнім проривом, особливо зважаючи на її не зовсім успішний літній сезон. Редакція ЖА не змогла відмовити собі в задоволенні привітати Ірину з PB, та дізналась всі подробиці з перших вуст.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Іра, ти була готова показувати такий результат і фізично і психологічно?

Я готова фізично стрибати такі висоти, від цього легше і психологічно. Все взаємозв’язано. Насправді, дуже хвилювалась перед виходом в сектор, а щойно туди потрапила – розслабилась. Але після висоти 189 хвилювання повернулось, і тримало мене до висоти 195… Їхала на ЧУ за особистим, тому навіть 195 була б задоволена.

Розкажи, що це було з розбігами без стрибків?

Я готова прибити себе за це! Це надзвичайно нервово, і не лише для мене, а і для тренера… Якщо у мене не виходять перші два кроки, то мені не вдається оптимально зробити розбіг і я пробігаю планку.

Це моя проблема, навіть на тренуваннях, і я працюю над цим. 

Що на твою думку стало основним фактором твого успіху?

Складно сказати і виділити, щось одне, але напевно це слова тренера Ірини Григоріївни, що я можу стрибати такі висоти, я повірила і просто зробила все від мене залежне!

Які твої подальші плани, де стартуватимеш і які цілі на зимовий ЧЄ в Глазго?

Ми вирішили до ЧУ про ЧЄ не говорити, адже на ЧУ мала бути безкомпромісна боротьба за потрапляння, тож ми сконцентрувались на більш конкретній цілі. Вже на найближчому тренуванні проговоримо з тренером цілі на Глазго.

Щодо стартів, планую 12-го лютого стартувати в Франції і можливо ще буде меморіал Дем’янюка,  все залежатиме від мого стану.

https://www.instagram.com/p/BtnVA1qIllf/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=3iig1vla3zuy

Інформаційна довідка. Перша трійка в жіночій висоті на ЧЄ  в Белграді 2017 року вигладала так:

Основне фото: Сергій Кумер