Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Четвертий за ліком Суми Нова Пошта Напівмарафон, який 5 травня приймав у себе бігунів зі всієї України, за традицією потішив уболівальників не лише сонячною погодою, а й швидкими результатами переможців.

Так, у чоловіків перемогу відсвяткував тріумфатор цього півмарафону минулорічної версії Богдан Семенович, якому вдалося не лише захистити титул, але й покращити результат майже на півтори хвилини – 01:07:25. Ще два призових місця на п’єдесталі розподілили Ігор Русс (01:09:09) та Юрій Вихопень (01:12:35).

“Це був у мене шостий старт за останні 9 днів, адже з 27-го квітня зробив цілу серію стартів на 5, 10 та 21 км у Польщі. Траса специфічна, не сильно проста, але якщо кращої немає, то і така добра. Головна специфічність – це гірки. Але я вже про них знав, я тут біг вдруге, траса знайома, тому розклав сили рівномірно. Зі старту я вибрав тактику тікати від суперників, але не так як минулого року. Тоді я гарно втік :), що аж Максим сказав, що “він не знає, яка тут траса”. Цього ж разу вже тікав спокійно і контролював темп.

Взагалі розраховував, що по цій трасі і з урахуванням всіх попередніх моїх стартів було б добре пробігти 1:10, але по ходу дистанції зрозумів, що нормально все йде, тож цілком задоволений. Далі думаю, що відпочину днів 5 і знову в бій”, – поділився переможець.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У жінок повторила успіх цього ж півмарафону зразка-2017 Ольга Скрипак, яка не так давно відзначилася солідним особистим рекордом (2:30:34) на марафоні у Лос-Анджелесі. На срібні і бронзові сходинки подіуму зійшли дві Тетяни – переможниця Сумського півмарафону-2018 Тетяна Вілісова (01:17:46) та Тетяна Вернигор (01:18:05). Далі пряма мова чемпіонки:

“Змінили трасу і в принципі як на мене вона стала складнішою, але все, що не вбиває, робить нас сильнішими. Організацією задоволена, New Run тримає рівень, мені подобаються їх старти, тому дякую їм за це. Це Суми, Таня Головченко, тут мої друзі, моя бігова сім’я і той самий New Run, тому я завжди рада приїхати сюди? ну і не перемогти я не могла!

Біглося мені непогано, хоча й бігла сама. Почала з дівчатами, але потім подивилася, що всі тримаються біля мене, а мені потрібно було зробити темповий біг приблизно по 3:40, тому побігла сама.

За тиждень до цього старту я бігла марафон у Кракові, а до цього було ще чимало стартів. І зараз розумію, що вже час зупинятися, втома вже накопичилася. Цей тиждень взагалі був багатим на переїзди, тому психо-емоційно була трохи вичерпана і було важкувато. І хоча у Кракові бігла не наповну марафон (2:40), але сьогоднішня половинка показала що “легко” все ж марафон пробігти не можна і ця дистанція здоров’я все одно забирає.

Далі ще планую пробігти половинку у Карлових Варах, дуже мені до душі припала організація стартів від Run Chech. Всю їх серію бігала, а там ні. Але цей забіг для мене буде в першу чергу для душі, для результату вже час зупинитися і будувати плани на осінь.

Щодо нових відбіркових нормативів на Олімпійські Ігри (для жінок норматив суттєво підвищили і тепер він становить 2:29:30 або ж за рейтинговою системою – прим.ред) скажу, що я не проти таких змін і дуже за. Я вважаю, що на Олімпіаду треба заслужити, щоб поїхати. Якщо розібратися є різні системи відбору, тому варіанти є. Але, звичайно, не всі потраплять. Це дуже цікаво, але це правильно. ІААФ йде до того, щоб спортсмени бігали стабільно, щоб слідкували вболівальники за спортсменами і це класно, я вважаю”. 

Усі результати можна проглянути тут. І нагадаємо, що на цьому Гран-Прі Нова Пошта 2019 зовсім не завершується, а передає естафету завжди привітним Черкасам, де відбудеться старт вже 19 травня.

Фото: Роман Павленко